Samsung Galaxy S10 update van oktober rolt nu uit in Nederland

samsung galaxy s10 update oktober 2019

Samsung rolt nu de oktober update uit voor de Galaxy S10-serie in Nederland. In tegenstelling tot de vorige update, brengt de nieuwe firmware echt alleen de nieuwste beveiligingspatch.

samsung galaxy s10 update oktober 2019

Galaxy S10 update oktober 2019

Voor alle drie de toestellen in Galaxy S10-serie is nu de beveiligingsupdate van oktober van start gegaan, nadat Samsung eerder vandaag de inhoud ervan publiceerde. De ongeveer 114MB grote update brengt firmwareversies G970FXXS3ASII, G973FXXS3ASII, en G975FXXS3ASII naar respectievelijk de Galaxy S10e, de S10 en de S10 Plus.

De firmwareversie verklapt al dat het hier gaat om een pure beveiligingsupdate (‘XXS‘), en inderdaad: nieuwe features zijn niet te ontdekken. Dat is niet verrassend, nadat de toestellen nog geen twee weken geleden een flinke stapel nieuwe (camera) functies ontvingen. De security patch van oktober bevat 32 verbeteringen voor het Android OS. Niet duidelijk is, of de Galaxy S10 gevoelig is/was voor het veelbesproken recente lek in het Android besturingssysteem. Zoja, dan is deze nu weer gedicht, in ieder geval.

Daarnaast worden 17 fixes voor Samsung’s eigen software geïnstalleerd. Deze dichten onder meer een aantal zwakke plekken in de beveiliging van de heractiveringsvergrendeling. Ook wordt een lek in de Galerij gedicht, die het soms mogelijk maakte alle afbeeldingen te bekijken zonder het toestel te ontgrendelen.

galaxy s10 update oktober 2019 changelog g973fxxs3asii

Beschikbaarheid

Op dit moment rolt de nieuwe Galaxy S10 update in Nederland en België. Op het moment van schrijven kun je ‘m op steeds meer toestellen direct – OTA, Over The Air – installeren, of anders wel via Smart Switch op je PC. Alleen als jouw S10-model een branded toestel is van T-Mobile of Vodafone moet je nog wat geduld beoefenen. Voor deze toestellen komt de update zeker ook, maar pas wat later in de maand.

Je hoeft in principe niets te doen om jouw S10 te updaten – de melding verschijnt vroeg of laat vanzelf op het toestel, zodra de download beschikbaar is. Natuurlijk kun je direct handmatig checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update al op jouw S10, S10e of S10 Plus geïnstalleerd? Heb jij toch nog andere veranderingen ontdekt? Laat het ons hieronder weten!

Het bericht Samsung Galaxy S10 update van oktober rolt nu uit in Nederland verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *